Proloterapi Tedavisi

Proloterapi zayıflayan, aşınan, gücünü kaybeden, yıpranan ve hasarlanan tendon, ligament ve eklemlere proliferatif ve irritan solüsyonları enjekte edilerek dokuların yenilenip eski gücüne kavuşmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Proliferatifin hücre-doku yenileyici, irritanın ise tahriş edici özelliği sayesinde vücudun iyileştirici mekanizmaları hareket geçer ve eklem, tendon, ligament ve kas ağrıları tedavi edilir.

DOKTORA SOR!




Kvkk uyarınca ilgili Bilgilendirme’yi okudum. Kişisel verilerimin belirtilen kapsamda işlenmesini ve sağlık hizmet sunumu amacıyla tarafımla iletişime geçilmesini kabul ediyorum.

Proloterapi Hangi Hastalıkalarda Kullanılır?

  • Kireçlenmeler
  • Menisküs
  • Tendinit ve ligamentit ağrıları
  • Kas ve tendonlarda şişmeler ve ağrılar
  • Bel, boyun, sırtı ağrılar
  • Baş ağrıları
  • Bel ve boyun fıtığı
  • Tenisçi dirseği
  • Karpal tünel sendromu
  • Avasküler nekroz
  • Donuk omuz
  • Omuz sıkışması
  • Topuk dikeni
  • Skolyoz
  • Ayak bileği burkulmaları sonrası geçmeyen ağrılar
  • Morton Nöroma

Proloterapi Kaç Seans Uygulanır?

Proleterapi için genellikle ortalama 3 seans yeterlidir. Ancak seans sayısı tamamen hastanın durumuyla ilgilidir. Hastanın yaşı, kilosu, yaşam alışkanlıkları, ek hastalıkları; hastalığın süresi ve derecesi seans sayısını arttırabilir. Bazı durumlarda 6-8 seansa çıkmak gerekebilirken bazen tek seans yeterli gelebilir.

Proloterapi Kaç Dakika Sürer?

Proleterapi uygulaması için 5-10 dakikalık süre yeterlidir. Ancak hazırlıkla birlikte 30 dakika kadar sürer. Seanslar genellikle 3-4 haftada bir tekrarlanır. Ancak bu aralık da hastanın ve hastalığın durumuna göre değişir. Bazı durumlarda daha seyrek aralıklarla gelmek gerekirken bazı durumlarda sıklık arttırılır. Buna doktor karar verecektir.

Proloterapi Ağrı Ve Acı Yapar Mı?

Proloterapi iğne ile uygulanır. İğnenin batması sırasında çok küçük acı hissedilebilir. Bu tamamen hastanın ağrı eşiğiyle ilgili bir durumdur. İğne korkusu olan bir hastaya bu tedavi uygulamak çok doğru olmaz.

Proloterapi Kesin Çözüm Müdür?

Hiçbir tedavi yöntemi kesin çözüm değildir. Ameliyat sonrasında dahi sorunlarınızdan kurtulmanızın garantisi verilemez. Proloterapinin birçok hastada başarı sağladığını söyleyebiliriz. Ameliyat gibi komplikasyon riskleri olan bir işlemden önce yan etkileri az, doğal, zararsız, kalıcı ve etkili olan ameliyatsız proloterapi yönteminin uygulanması yanlış olmayacaktır.

Proloterapi Nasıl Yapılır?

Aslında tüm hastalıklarda yapılan işlem aynıdır. Yani içinde onarıcı maddeler olan karışım, enjeksiyon yardımıyla sorunlu bölgeye iletilir. Proloterapide yapılan şey iğne ucunu neşter gibi kullanarak hasarlı bölgeyi onarmaktır. Proloterapi ağrıyı gidermeye yönelik değil problemi gidermek amacıyla yapılır.

Proloterapinin Zararları, Riskleri, Yan Etkileri Var Mıdır?

Proloterapinin yan etkileri yok denecek kadar azdır. En ciddi yan etki binde bir görülebilen enfeksiyon riskidir. Bu riski daha da aza indirmek için sterilizasyonun arttırılması gerekir. Buna nazaran daha sık görülen yan etkiler enjeksiyon yapılan bölgede ağrı, morluk, şişlik ve sertlik oluşması, grip ya da baş ağrısı gibi semptomların görülmesidir. Ki bunlar son derece normal ve beklenen durumlardır.

Tüm Sorular

  1. blank
    Mine Özköse
    Haziran 10, 2021 Cevapla

    Kalp pili olan hastaya yapılırmı

    • blank

      Mine hanım Merhaba ben doktor hemşiresi Zeynep proloterapi tedavisi görmenizde herhangi bir sıkıntı çıkmaz fakat doktorumuzun sizi muayene etmesi gerekir ve ona göre detaylı bir şekilde yol izleyebiliriz.0531 782 05 44 numaralı hattımızdan bizlerle iletişime geçebilirsiniz .

  2. blank
    LÜTFİYE CEYLAN
    Haziran 25, 2021 Cevapla

    Merhaba
    Ayak başparmaklarımda hallugs rigidus var
    Yaptığınız tedavi yöntemi bu hastalık İçin de kullanılabilir mi
    Bilgi verirseniz sevinirim

    İyi çalışmalar

    • blank

      Lütfiye hanım Merhaba ben doktor hemşiresi Zeynep öncelikle halluks rigidus hastalığı hareket kısıtlılığı eklem kısıtlılığı yaratabilir,ilerleyen zamanlarda eklemlerde aşırı kireçlenmeye yol açabilir tedavilerimiz kliniğimizde oluyor hastalarımız var ama tabi ki burdan konuşmak çok sağlıklı olmayacaktır.Dilerseniz kliniğimze gelin doktorumuz sizi muayene etsin inceleme yapsın daha detaylı ve sağlıklı bir yol izlemiş oluruz.Sizin için hangi tedavi yöntemi uygunsa doktorumuz ona yönelik çalışmalar üzerinde duracaktır.0531 782 05 44 numaralı hattımızdan bizlerle iletişime geçebilir daha detaylı bilgi alabilirsiniz.İyi günler dilerim.

  3. blank
    Sedat Aslan
    Ekim 22, 2021 Cevapla

    Merhaba,
    Proloterapi tedavisi SGK tarafından karşılanıyor mu acaba ?

    • blank

      Merhaba Sedat bey detaylı bilgi içi bize 0531 782 05 44 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz sağlıklı günler dileriz .

  4. blank
    davut dolan
    Kasım 6, 2021 Cevapla

    merhaba hocam şubat ayında gece uyurken kolum aniden yukarı kalktı sabah uyandigimda agri vardı ve akşam sol tarafima yatinca omuz bası sağa sola kayıyordu fizik dr gittim devlet hastanesi koluma dokunmadı 2 mt uzaktan sen hareket ettir dedi mr çekildi bisey cikmadi dr egzersiz yap dedi kayma geçermi dedim ses çıkmadı özel bir klinikte dr gittim fizik dr labrum gevşekliği dedi ağır kaldırma egzersiz yapma dedi bende tens cihazı var onu yapıyorum yapabilirsin dedi ağırlık kaldirmadan kas kuvveti icin tens arada yapıyorum 3 seans prp 5 seans proloterapi yapıldı proloterapi 2 seansdan sonra kontrol etti elle hafif baskı ile kaydı hastanede degerlendirilsin dedi özel hastanede ortopediye gonderdi muayenede kaydi mr bisey cikmadi röntgen normal dinlendir dedi benlik bisey yok dedi proloterapiden sonra ağırlar 90 95 gitti kaymada uzerine yattigimda yok hafif 5 10 agri oluyor bugün omuzuma dokununca letarelden hafif kaydigini hissettim ama eskisine göre i dr haftaya son seans yapicaz dedi 6 ay kendi haline bırakalım sonra kontrol edelim dedi sizede danışmak istedim propoterabi kaç ay etkisini devam ettirir enjeksiyondan sonranı kadar sonra etki azalır kaybolur proloterapi ile labrum sertlesirmi ve labruma özel egzersiz varmi sizede danışmak istedim simdiden cevabiniz icin teşekkür ederim

    • blank
      Zeynep D.
      Kasım 25, 2022 Cevapla

      Merhaba Davut Bey öncelikle buradan konuşmak çok sağlıklı bir durum olmayacaktır. Bu tarz işlemler hastanın durumuna göre ilerlemesine göre farklılık değişkenlik gösterebilir bunların değişkenliği ele alınabilir proloterapi tedavisi çok amaçlı gevşeyen bağ dokusunu sıkılaştırma ölü hücreyi canlandırma gibi düşünebilirsiniz dilerseniz 0531 782 05 44 numaralı hattımızdan bizlerle iletişime geçebilirsiniz daha detaylı bir şekilde ilerleme ve sağlıklı olucaktır.Gelmek istersenizde doktorumuz sizi bir muayene eder kiliniğimize gelerek daha detaylı bir şekilde yol izlemiş oluruz efendim iyi günler dilerim.

  5. blank

    Merhaba kalça kireçlenme ağrıları nı proloterapi tedavisi geçirir mi. Kalça protez ameliyatı nı geciktirmek için proloterapi tedavisi yapılır mı…

    • blank

      Merhaba Emine hanım öncelikle çok geçmiş olsun doktor beyin hemşiresi Burak ben proloterapi belirli durumlarda çok etkili ve tedavi edici bir yöntemdir dilerseniz 0531 782 05 44 numaralı hattımızdan bize ulaşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz sağlıklı günler dilerim.

  6. blank
    Namık Aydın
    Ocak 27, 2022 Cevapla

    Merhabalar Sn Hocam…Ben Çerkezköy ( Tekirdağ ) dan Namık Aydın…Hocam,eşimin dizlerinde sıvı azalması var,bazı kolajenli ilaçlar kullandık ancak,her ne kadar ağrıyı dindirmiş olsa da,onun tedavi etmediğini sadece ağrıyı dindirmek için geçici bir çözüm olduğunun bilincindeyiz,bunu ile birlikte sizin sitenizde PROLOTERAPİ’yi gördük,acaba bu yöntem bizim hastalığımızı da kapsayan bir yöntem’midir öğrenmek bilgilenmek istedik,saygılarımızla…..

    • blank
      Doç. Dr. Aydın Arslan
      Kasım 25, 2022 Cevapla

      Merhaba Namık Bey, Doktor asistanı ben Gül.
      Öncelikle geçmiş olsun. Bu tür sağlık problemlerinde her zaman erken teşhis ve erken müdahale çok daha fayda sağlayabilir, sonra ki dönemlerde herhangi bir müdahale edilmezse durumu farklı noktaya getirebilir.Doktorumuz sizi görüp, şikayetlerinizi değerlendiriyor ve fiziki muayeneniz oluyor. Size en uygun, fayda sağlayacak tedavi planı oluşturuluyor.
      Randevu almak veya daha detaylı bilgi almak için, 0539 201 67 99 no lu numaradan bize ulaşabilirsiniz.
      Sağlıklı günler dileriz.

  7. blank
    Gönül oymak
    Mart 26, 2022 Cevapla

    Belimde kireçlenmeden dolayı hareketlerimde kısıtlama var.. bunun tedavisi mümkün mü?

    • blank
      Doç. Dr. Aydın Arslan
      Temmuz 7, 2022 Cevapla

      Merhabalar,

      Doc.Dr. Aydın Arslan’ın asistanı Gül ben.

      Kliniğimizde şikayetinize uygun, size fayda sağlayacak çeşitli tedaviler bulunmaktadır.
      Randevu almak veya daha detaylı bilgi almak için, 0539 201 67 99 no lu numaradan bize ulaşabilirsiniz.
      Görüşmek dileğiyle, Sağlıklı günler dileriz.

  8. blank

    Merhaba
    Kalçamda ve dizimde protez var.
    Protezli dizimin arkasında güç zayif ve ağrılı
    Proloterapi olabilirliğimiz teşekkür ederim

    • blank
      Doç. Dr. Aydın Arslan
      Kasım 25, 2022 Cevapla

      Merhabalar Nurten Hanım, ben doktor bey’in asistanı Gül.
      Öncelikle geçmiş olsun. Diz ve kalça protezi ameliyatı olan hastalarımıza proloterapi tedavisi yapılabiliyor. Doktorumuz sizi görüp, şikayetlerinizi değerlendiriyor ve fiziki muayeneniz oluyor. Size en uygun, fayda sağlayacak tedavi planı oluşturuluyor.Randevu almak veya daha detaylı bilgi almak için, 0539 201 67 99 no lu numaradan bize ulaşabilirsiniz.
      Sağlıklı günler dileriz.

  9. blank

    İyi günler
    Bel fıtığı ameliyatı olanlarda bel fıtığı nın nüks ve tekrar etmemesine yönelik proloterapi tedavisinin faydası olurmu.

    • blank
      Doç. Dr. Aydın Arslan
      Kasım 25, 2022 Cevapla

      Merhabalar Nagihan Hanım, ben doktor bey’in asistanı Gül.
      Öncelikle geçmiş olsun. Bel fıtığı gibi bu tür sağlık problemlerinde her zaman erken teşhis ve erken müdahale çok daha fayda sağlayabilir. Doktorumuz sizi görüp, şikayetlerinizi değerlendiriyor ve fiziki muayeneniz oluyor. Size en uygun, fayda sağlayacak tedavi planı oluşturuluyor. Randevu almak veya daha detaylı bilgi almak için, 0539 201 67 99 no lu numaradan bize ulaşabilirsiniz.
      Sağlıklı günler dileriz.

  10. blank
    hasan gölpınar
    Kasım 29, 2022 Cevapla

    ön çapraz bağ yaralanmalarında kullanılabilen bir yöntem midir?

    • blank
      Zeynep D.
      Kasım 30, 2022 Cevapla

      Merhaba Hasan bey ben doktorumuzun hemşiresi Zeynep öncelikle buradan detaylı bir şekilde konuşmak sağlıklı olmayacaktır.Doktorumuz bunun ameliyatlarını gerçekleştiriyor bunun için sizi bir muayene etmesi gerekir dilerseniz eğer kliniğimize gelerek muayene olabilirsiniz daha sağlıklı olabilir bu durum sizin için efendim. 0531 782 05 44 numaralı hattımızdan bizlerle daha detaylı iletişim kurabilirsiniz iyi günler dilerim.

Bir Soru Sor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir